20.4.10

Законите на The Primal Blueprint (част II)

3. Вдигайте тежки неща


Какво саносели жените? Бебетата си. Да не забравяме- тогава е нямало бебешки колички и детегледачки. Носили са още пръчки за огъня. Мъжете са носили копия или други "инструменти", плячката,камъни и дървета, за да си построят подслони. Какво още са вдигали? Себе си- за да избягат от опасност или за да си прокарат нов път.Биохимичните сигнали, последствие от тези кратки, но интензивни усилия, предизвикват повишаване нивата на растежния хормон, увеличаване на мускулната сила и растеж(особено на бързите мускулни влакна).

3. Тичайте много бързо то време на време

В свят с опасности дебнещи от всек ъгъл(не, иззад всеки храст, дърво,хълм...), способността да тичаш с голяма скорост със сигурност е била жизнено важна. Това е бил определяш фактор, дали ще живееш достатъчно дълго, за да предадеш гените си. Хората тогава си тичали за живота си... дали са бягали от разярен звяр или са гонели друг, за да се си набавят храна, изконият фактор е един и същ- оцеляване.
И така, комплексните хормонални "събития" развили бързите мускулни влакна и помагали на ловците да тичат малко по-бързо следващия път.

No comments: